Trei milioane de copii institutionalizati, prescolarii, elevii si studentii vor fi vaccinati gratuit impotriva gripei porcine, incepand cu 1 decembrie, a anuntat, sambata, ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
Institutul Cantacuzino va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmand ca, de anul viitor, productia sa fie de aproximativ un milion de doze pe luna, relateaza NewsIn.

"Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura concomitent cu finalizarea productiei de vaccin si in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ceea ce inseamna acoperirea unui procent de 20% din populatie", a declarat, la inceputul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila. [Vaccinarea contra gripei porcine incepe in decembrie]

Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns la 326. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.

Specialistii estimeaza ca, odata cu racirea vremii, incidenta bolii va creste semnificativ. [Primul caz de gripa porcina in scolile romanesti, confirmat la o eleva din Slobozia]

Ministrul Sanatatii Ion Bazac a participat, sambata, la controlul stomatogic al copiilor de la Centrul de plasament Cantemir din sectorul 2 al capitalei, in cadrul campaniei Caravana "Overland for smile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.