Iustin Covei, fiul unui judecator craiovean, si celelalte persoane retinute de procurorii DIICOT in cazul cardurilor clonate au fost aduse, vineri, la Tribunalul Bucuresti , cu propunere de arestare preventiva.
Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventiva a lui Iustin Covei si a inca 13 persoane. Potrivit NewsIn, la aceasta ora propunerea de arestare preventiva se judeca in sedinta secreta.

Iustin Covei, fiul unul judecator craiovean, si alte 13 persoane sunt invinuite de procurori pentru constituire de grup infractional si infractiuni de comert electronic. Potrivit unor surse judiciare, din cele 14 propuneri de arestare facute pentru invinuiti, una este in lipsa, pentru un barbat, cunoscut sub porecla ”Baronul”, a fugit si este cautat in continuare de oamenii legii.

Procurorii au respins, vineri dimineata, sase plangeri la ordonantele de retinere, in acest moment redactand referatul de propunere arestare, care va ajunge la instanta.

Politistii si jandarmii care au participat, joi, la descinderile din Craiova, pentru destructurarea unor grupari care falsificau carduri, au ridicat peste 100 de arme albe si aparatura folosita la clonarea cardurilor bancare. "Au fost aduse la sediul gruparii peste 20 de persoane pentru audieri si au fost trimise deja spre sediul DIICOT Bucuresti. Dintr-o garsoniera au fost ridicate 124 de cutite si sabii, dispozitive de clonare a cardurilor, calculatoare, echipamente de stocare, guri de bancomate si camere video", a declarat joi corespondentului NewsIn lt. Cosmin Mirea, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura centrala si Serviciul Teritorial Craiova, impreuna cu politisti din cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate Bucuresti si Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, sprijiniti de jandarmi, au efectuat joi 29 de perchezitii domiciliare la mai multe adrese din municipiile Craiova, Constanta si Bucuresti, in vederea destructurarii unor grupari organizate specializate in fraude cu carti de credit.

Potrivit DIICOT, investigatiile procurorilor vizeaza activitatile infractionale comise de un numar de trei grupuri infractionale organizate ce actionau pe raza municipiului Craiova si care erau coordonate de invinuitii Jean Marin Mihaila, zis „Jan”, Nicolae Drivan Florin, zis „Fulgerica”, Ionel Calin, zis „Nixon”, Iustin Covei si Petre Halanei.

In sarcina acestora s-a retinut ca, incepand cu luna februarie 2009, au finantat si coordonat actiuni infractionale pe linia fraudelor cu carti de credit derulate pe teritoriul altor state, in special Australia, Iordania si Tunisia.

Dupa finalizarea perchezitiilor domiciliare, se va proceda la conducerea invinuitilor la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti, urmand ca in functie de probatoriul administrat in cauza sa se procedeze la luarea masurilor preventive fata de acestia, mai informeaza DIICOT.

Descinderi in patru orase impotriva unor retele de falsificatori de carduri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.