Procurorii de la combaterea crimei organizate au efectuat mai multe descinderi in Bucuresti, Craiova, Constanta si Cluj, impotriva unor retele care se ocupa cu clonarea de carduri bancare, printre persoanele vizate fiind si Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova.
Update: Pana in acest moment, 13 persoane sunt audiate la sediul DIICOT Bucuresti, in cazul cardurilor clonate, printre acestea fiind si Iustin Covei, fiul unui judecator de la Curtea de Apel Craiova.

In jurul orei 15.00, la DIICOT au fost aduse inca noua persoane cercetate in cazul cardurilor clonate, potrivit NewsIn.

Potrivit postului Realitatea TV, se fac perchezitii simultane in 29 de locuinte, cele mai multe fiind in Craiova. Membrii acestor retele falsificau si fabricau dispozitive de citire de carduri si de informatii de pe carduri. Acestea erau montate pe ATM-uri din tari din Orientul Indepartat, precum Iordania si Tunisia. In aceste tari erau obtinute informatii despre acestea carduri, care erau clonate in Romania, urmand ca alti membrii ai reteleor sa scoata bani dupa aceste carduri. Prejudiciul este enorm, anchetatorii estimand sume de mai multe zeci de milioane de euro, informeaza NewsIn.

De asemenea au loc perchezitii si in casa fiului judecatorului Covei, judecator la Curtea de Apel Craiova, deoarece se pare ca acesta, Iustin Covei, este implicat intr-una din aceste retele. Totodata, in casa acestuia se presupune ca ar exista chiar chiar un laborator de falsificare al acestor carduri, potrivit postului mentionat.

Perchezitiile sa faca parte dintr-o actiune mai ampla de anihilare a retelelor de falsificatori de carduri. Doua astfel de grupari au fost deja destructurate in Mehedinti si Bucuresti.

Politistii si jandarmii au ridicat in urma descinderilor peste 100 de arme albe si aparatura folosita la clonarea cardurilor bancare.
"Au fost aduse la sediul gruparii peste 20 de persoane pentru audieri si au fost trimise deja spre sediul DIICOT Bucuresti. Dintr-o garsoniera au fost ridicate 124 de cutite si sabii, dispozitive de clonare a cardurilor, calculatoare, echipamente de stocare, guri de bancomate si camere video", a declarat joi lt. Cosmin Mirea, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.



DIICOT: Iustin Covei coordona un grup infractional specializat in fraude cu carti de credit


Investigatiile procurorilor vizeaza activitatile infractionale comise de un numar de 3 grupuri infractionale organizate ce actionau pe raza municipiului Craiova si care erau coordonate de invinuitii Jean Marin Mihaila, zis „Jan”, Nicolae Drivan Florin, zis „Fulgerica”, Ionel Calin, zis „Nixon”, Iustin Covei si Petre Halanei, potrivit DIICOT.

In sarcina acestora s-a retinut ca, incepand cu luna februarie 2009, au finantat si coordonat actiuni infractionale pe linia fraudelor cu carti de credit derulate pe teritoriul altor state, in special Australia, Iordania si Tunisia.

Dupa finalizarea perchezitiilor domiciliare, se va proceda la conducerea invinuitilor la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti, urmand ca in functie de probatoriul administrat in cauza sa se procedeze la luarea masurilor preventive fata de acestia, mai informeaza DIICOT.


Mama lui Iustin Covei: In casa mea nu a fost gasit niciun "laborator" pentru clonat carduri

"Noi ne-am obisnuit cu asa ceva. In prezent se intocmeste procesul verbal de perchezitie. La noi in casa nu s-a gasit niciun laborator (n.r. pentru clonarea cardurilor bancare). Iustin nu are nimic pe numele lui, nici masina nici casa. Se spune ca am avea zeci de mii de euro. Eu pot sa spun ca nu avem decat datorii la banci. Inca nu stim ce se intampla exact", a declarat Aurora Covei, mama lui Iustin Covei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.