Social 18 August 2009 20:53
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a decis ca toate licitatiile care nu sunt urgente sa fie anulate sau amanate, printre acestea numarandu-se si cea pentru crucea de flori din Piata Unirii.
"Am decis eliminarea tuturor cheltuielilor inutile. Am dispus oprirea intrarii in efectivitate a lucrarilor generate de licitatia privind achizitionarea a 20 de ceasuri stradale si am anulat licitatia privind proiectarea si executia unui monument arhitectural in fata Patriarhiei (crucea de flori - n.r.). Consider ca, desi este nevoie de refacerea mobilierului urban in Bucuresti, ambele lucrari sunt prea scumpe si deloc urgente, pentru perioada in care ne aflam", a declarat, luni, Oprescu, conform NewsIn.

Primarul general nu a facut insa nicio referire la o alta initiativa inclusa printre proiectele sale, si anume cheltuirea a 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 in 600 de brosuri si pe 600 de CD-uri.

Oprescu a mai promis ca va analiza toate proiectele de investitii si va decide care sunt cele utile si care sunt cele care vor fi amanate. In acest context, primarul Capitalei a mai spus ca lucrarile la Pasajul Unirii vor continua si pana la finalizare, iar cele la pasajele Victoriei si Lujerului vor incepe in luna septembrie.

"Vom licita si lucrarile pentru noul bulevard 1 Mai, intre Compozitorilor si Drumul Sarii, precum si pentru patrunderea dinspre bulevardul Timisoara spre linia de centura", a adaugat edilul-sef al Capitalei.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie subordonata Primariei Capitalei, avea in proiect sa cheltuiasca 294.000 de lei (aproximativ 70.000 de euro) pentru a inalta in Parcul Unirii o cruce de 15 metri cu flori decorative, conform unui anunt postat pe site-ul de licitatii publice. Crucea, cu latimea de 7,5 metri, urma sa fie acoperita de panouri din plasa metalica, acestea urmand sa fie umplute cu pamant, pentru a putea fi plantate florile.

Crucea de flori urma sa fie amplasata in fata Patriarhiei si sa aiba "profunde semnificatii religioase", oglindind "simbolistica acestei institutii, respectiv credinta crestina a poporului roman", potrivit anuntului publicat de ALPAB pe site-ul de licitatii publice. [Oprescu instaleaza o cruce de flori de 70.000 de euro in Parcul Unirii]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.