Social 17 August 2009 15:30
Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie subordonata Primariei Capitalei, va investi 294.000 de lei (aproximativ 70.000 de euro) pentru a inalta in Parcul Unirii o cruce de 15 metri cu flori decorative, conform unui anunt postat pe site-ul de licitatii publice.
Crucea dorita de primarie, cu latimea de 7,5 metri, va fi acoperita de panouri din plasa metalica, acestea urmand sa fie umplute cu pamant, pentru a putea fi plantate florile.

Structura crucii va fi metalica, iar fundatia, din beton armat. Intreaga constructie va trebui realizata astfel incat sa permita ingrijirea si schimbarea periodica a florilor.

Licitatia va avea loc pe 25 august. Conform anuntului ALPAB, monumentul va fi plasat in fata Patriarhiei si va avea "profunde semnificatii religioase", oglindind "simbolistica acestei institutii, respectiv credinta crestina a poporului roman".

Potrivit edililor, monumentul se doreste a fi si obiectiv turistic al Capitalei, arata NewsIn.

Municipalitatea vrea sa cheltuiasca alti 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 in 600 de brosuri si pe 600 de CD-uri, in timp ce nu mai putin de trei milioane de lei ar urma sa fie investiti pentru reconditionarea a 20 de ceasuri din Capitala. ["Cronometrare de criza" de 710.000 euro in Bucuresti]

Reconditionarea presupune ca toate elementele ornamentale, cifrele si literele sa fie subliniate prin acoperire cu aur, iar carcasele ceasurilor sa fie confectionate din cristal de inalta calitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.