Social 17 August 2009 14:48
O prima concluzie a anchetei accidentului de la Scanteia este aceea ca soferul este vinovat pentru moartea celor 13 oameni care se aflau in microbuz.
Totusi, potrivit medicilor, soferul microbuzului, Petru Apostu, de 26 ani, din comuna ieseana Scheia, are sanse mici de supravietuire pentru ca a suferit multiple fracturi si leziuni interne.

"O concluzie provizorie este ca soferul microbuzului nu a respectat semnalele vizuale si acustice la trecerea pe cale ferata. Facem cercetari sub aspectul uciderii din culpa", a declarat procurorul Mihai Covalciuc, potrivit NewsIn.

Apostu a fost amendat de sapte ori in ultimul an. Toate sanctiunile au fost pentru incalcarea regulilor de circulatie. Si vineri, soferul facea o cursa ilegala si, in plus, el nu avea contract de munca. Fara sa observe ca semnalele luminoase si acustice ale barierei erau pornite, soferul a incercat sa traverseze calea ferata in timp ce numara banii adunati de la localnici, arata si Realitatea.net. Un tren care circula cu viteza regulamentara de 80 km pe ora, a lovit microbuzul. 13 persoane si-au pierdut viata in acest accident tragic.

Tragedie: 13 morti in urma coliziunii dintre un tren si un microbuz


Potrivit procurorului Covalciuc, toate persoanele decedate au fost identificate, fiind efectuate si necropsiile. Varstele decedatilor sunt curpinse intre 8 si 65 ani, cei mai multi dintre acestia erau locuitori din comuna Scanteia. Doua persoane sunt din comuna Tacuta (judetul Vaslui), iar alte trei sunt din comuna Grajduri (judetul Iasi).

Trenul privat Iasi - Brasov a lovit in plin vineri, un microbuz ce se deplasa pe ruta Bodesti (comuna Scanteia) - Iasi, accidentul soldandu-se cu 13 morti si trei raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.