Social 13 August 2009 18:36
Omul de afacert roman Severin Tcaciuc, pagubitor al statului, a fost arestat in data de 11 august, urmand ca acesta sa fie extradat in vederea punerii in executare a mai multor mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.
Cetateanul roman Severin Tcaciuc a fost condamnat la 6 ani de inchisoare dupa ce Comisarii Garzii Financiare Suceava au constatat ca firmele omului de afaceri sucevean au produs statului, in anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 40 de miliarde de lei. Pe numele sau s-au emis pana acum trei mandate de arestare.

Fuga lui Tcaciuc

Omul de afaceri Severin Tcaciuc a parasit Romania in 28 februarie 2003, prin Vama Bors, destinatia: Austria, toate acestea cu aproximativ trei ore inainte ca politistii suceveni sa transmita solicitarea de interzicere a iesirii din tara. Dupa scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din tara, sefii Politiei sucevene au fost sanctionati.

In 16 noiembrie 2004 Tcaciuc a fost arestat provizoriu in vederea extradarii, iar la data de 26 noiembrie 2004 a fost pus in libertate sub supraveghere pana la solutionarea definitiva a cererilor de extradare formulate de autoritatile romane.

Dupa fuga in Austria infractorul sucevean a promis, in repetate randuri, ca se va intoarce in Romania pentru a se prezenta in fata instantei. Dupa 5 ani de munca, autoritatile romane au reusit, prin intermediul celor austriece, sa puna mana pe infractorul Tcaciuc, care va fi escortat de austrieci pana in Romania, unde urmeaza sa isi petreaca urmatorii 6 ani in detentie.

Severin Tcaciuc s-a nascut la 4 noiembrie 1958, are ambele picioare amputate de la genunghi, deplasandu-se cu proteze, informeaza EVZ.
Infractiunea lui Tcaciuc fata de statul Roman consta in doua salarii de profesor de liceu.


Citeste si:

Top ministri "penali"


Palm Beach Post: Fostul director CFR, Mihai Necolaiciuc, arestat in SUA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.