Social 29 Iulie 2009 13:09
Firma spaniola Sedesa va relua lucrarile in Centrul Istoric al Bucurestiului, conform unui act aditional semnat la inceputul acestei saptamani de reprezentantii companiei si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Reluarea lucrarilor are loc dupa ce cele doua parti au cazut de acord ca gestionarea corecta a contractului, din punct de vedere juridic si financiar, va fi certificat de o analiza efectuata de un nou consultant, contractul vechiului consultant expirand in decembrie 2008.

Potrivit noii intelegeri semnate cu Sedesa, vor fi urgentate lucrarile pe strazile unde au fost incepute. Lucrarile vor fi realizate cu mai multi subcontractanti si vor fi monitorizate de inspectorii primariei. Juristii municipalitatii si avocatii Sedesa vor analiza si modul in care s-au efectuat, din 2006 si pana in prezent, lucrarile de reabilitare in Centrul Istoric, nivelul platilor si facturile emise de antreprenor.

In perioada 2006-2008, dintr-un total de 14 strazi ce urmau sa fie reabilitate, s-a reusit finalizarea lucrarilor pe doar patru strazi, mai spun reprezentantii municipalitatii.

"Ma bucur ca dupa luni de zile de discutii si neintelegeri care au provocat atita disconfort bucurestenilor s-a putut ajunge la o intelegere. De aceasta data Municipalitatea se va implica, in sensul ca vom incerca impulsionarea lucrarilor pentru ca ele sa fie finalizate in cel mai scurt timp posibil, iar zona Centrului Istoric sa fie redata orasului asa cum se cuvine in orice capitala europeana", a declarat Oprescu.

Primarul Capitalei a anuntat in urma cu trei luni rezilierea contractului cu Sedesa. [Contractul pentru reabilitarea Centrului Istoric, reziliat pe cale amiabila]

Ulterior, Oprescu s-a razgandit, in conditiile in care municipalitatea are de achitat facturi de doua milioane de euro firmei Sedesa. [Primaria Capitalei, datoare cu 2,1 milioane euro la firma ce reabiliteaza Centrul Istoric]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.