Social 20 Iulie 2009 12:35
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a informat Ministerul Muncii ca pana in 2014 cresterea fondului de salarii al personalului din sistemul bugetar nu poate depasi 25%.
"Ministerul de Finante a spus ca pana in 2014 nu putem vorbi de o crestere a masei salariale mai mare de 25% si va trebui sa partajam cresterea salariala pentru diferite categorii din grila unica de salarizare. Cei care au salarii mari vor trebui sa astepte o anumita perioada", a declarat ministrul Muncii Marian Sarbu, citat de NewsIn.

"Dupa ce adoptam aceasta lege (legea unitara a salarizarii personalului din sectorul bugetar - n.r.), in fiecare an va trebui sa adoptam un act normativ prin care sa impartim aceasta crestere, un grafic care va arata cum se vor face cresterile de salarii"
, a adaugat Sarbu.

Totodata, ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca majorarea salariului minim pe economie la 50% din salariul mediu brut, in urmatorii 4-5 ani, va fi un obiectiv destul de greu de atins.

Proiectul legii unice a salarizarii urmeaza sa fie adoptat pana la 30 octombrie si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010. [Guvernul si-ar putea asuma raspunderea in toamna pentru legea unica de salarizare a bugetarilor]


Legea salarizarii unice: cine castiga si cine pierde?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.