Social 17 Iulie 2009 16:23
Se pare ca dificultatile cauzate de criza financiara ii afecteaza chiar si pe cei mai bogati romani, iar declinul segmentelor dedicate miliardarilor, cum ar fi hainele de lux, pot fi un bun indice pentru acest fenomen.
Romanita Iovan, a dezvaluit pentru inpolitics.ro faptul ca in acest moment, industria modei de varf (high fashion) din Romania este puternic afectata de criza economica, in ciuda faptului ca ea are clientela cea mai avuta.

"Fata de anul trecut pot spune ca afacerile in domeniu s-au prabusit drastic, cam cu 40%, din estimarile mele, si este probabil ca scaderea va continua, mai ales in condițiile in care criza economica nu da semne de incetare prea curand" afirma creatoarea de moda. Acest lucru dovedeste ca inclusiv la nivelul paturilor instarite ale societatii a aparut o anumita retinere fata de cumparaturile de top, dupa cum e probabil ca si reducerea numarului de evenimente mondene are drept consecinta scaderea comenzilor de haine de lux", a declarat Romanita Iovan pentru inpolitics.ro.

Irina Scrotter, o alta creatoare de succes din Romania, prevedea un colaps al industriei de moda de lux in urma cu mai multa vreme, chiar.

"Din 10 noiembrie (n.r. anul trecut) s-a intrat in post… Din momentul acela piata s-a prabusit. Scaderile au fost dramatice. Pana in decembrie, in sectorul meu, vanzarile au scazut cu 70 %. Desi mesajele pe care le-am transmis noi au fost pe masura, mesajul politic a fost constant de linistire si paradoxal a fost de a incuraja economisirea si de a incetini consumul”, declara Irina Schrotter la evenimentul LuxuryDays care a avut loc in luna martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.