Social 25 Iunie 2009 11:20
Departamentul Justitiei confirma ca autoritatile americane au dat curs unei solicitari din partea Guvernului roman si l-au arestat marti dimineata pe Mihai Necolaiciuc, dar nu poate face speculatii in legatura cu deciziile privind extradarea, care urmeaza sa fie luate de instantele din SUA.
"Putem confirma ca (Necolaiciuc) a fost arestat provizoriu in aceasta dimineata (marti - n.r.), dandu-se curs unei cereri din partea Guvernului Romaniei", a declarat pentru NewsIn, Ian McCaleb, purtator de cuvant al Departamentului Justitiei.

Solicitat sa ofere detalii despre urmatoarele etape din procesul de extradare, despre durata si dificultatile unui asemenea proces, purtatorul de cuvant s-a limitat sa reaminteasca faptul ca urmatorii pasi in acest caz se vor derula in fata tribunalelor americane.

"Urmatoarele etape privind extradarea se vor derula in fata tribunalelor americane si nu ar fi potrivit ca Departamentul Justitiei sa faca vreun comentariu despre caz in acest punct al dosarului sau sa speculeze despre viitoarele proceduri sau despre rezultatul lor", a subliniat Ian McCaleb, fiind intrebat daca extradarea lui Necolaiciuc catre Romania este sigura sau daca poate oferi un orizont de timp pentru predarea fostului sef de la CFR.

Ministerul roman al Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) a informat marti dimineata, printr-un comunicat, ca autoritatile americane au admis cererea de arestare provizorie in vederea extradarii formulata de Ministerul Justitiei in cazul lui Mihai Necolaiciuc. Procurorul de caz din Statele Unite a informat MJLC ca un judecator american a emis luni, 22 iunie, un mandat intern de arestare in vederea extradarii pentru Mihai Necolaiciuc.

Autoritatile americane au emis un mandat de arestare in vederea extradarii lui Necolaiciuc

Agentii Departamentului american pentru Imigrari l-au arestat la 17 iunie pe Mihai Necolaiciuc pentru incalcarea legii privitoare la imigratie, potrivit oficialilor americani. Necolaiciuc locuia intr-un apartament din West Palm Beach de cativa ani. Nicole Navas, purtatoare de cuvant a serviciilor pentru imigratie, a spus ca Necolaiciuc risca expulzarea, daca va fi declarat vinovat de sedere ilegala in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.