„Planeta albastra”, „Bioplanet” sau „Terra” sunt vandute de unii profesori in scoli. Parintii se plang ca sunt obligati de cadrele didactice sa cumpere tot felul de reviste pe care cu greu si le pot permite.

Unii profesori de biologie din scoli au gasit o noua metoda de a stoarce bani de la elevi - comertul cu reviste de ecologie in care isi publica propriile articole.

Un scurt raid realizat recent in scolile 195, 119 si Scoala Centrala din Bucuresti a relevat faptul ca aproape totii elevii de gimnaziu cumpara sistematic revistele „Planeta albastra”, „Bioplanet” sau „Terra”, aduse la clasa de profesorii de biologie.

Parintii se plang ca pretul publicatiilor lunare, situat intre 3,5 si 6,9 lei, incarca bugetul destinat scolii, alaturi de culegerile de probleme, antologiile de texte literare si caietele speciale semestriale destinate fiecarei materii in parte.

Referate dupa temele din reviste

Ei sustin ca, in cazul in care cumpara revistele, copiii lor sunt mai bine vazuti si mai bine notati de catre profesori. „Profesoara de biologie ii obliga pe elevi sa cumpere revista «Planeta albastra».

Nu este explicita aceasta obligatie, dar vine cu teancul de reviste la ora si mare parte din referatele cerute la biologie au teme din aceasta revista.

Daca nu iei publicatia si-ti faci referatul din alte surse, te trezesti cu nota mai mica la biologie”, spune parintele unui elev din clasa a V-a de la Scoala nr. 195, care a preferat sa ramana anonim. „Si la scoala copilului meu profesoara de religie acorda un 10 la doua reviste cumparate”, ne-a spus un alt parinte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.