Prejudiciul total retinut in rechizitoriile facute de DNA in 2008 este de aproximativ 384 milioane euro, din care, pentru 100 milioane euro, o parte din prejudiciul adus unor autoritati publice nu sunt constituiri de parte civila, a declarat, vineri, seful DNA, la prezentarea raportului activitatii.

„Complexitatea cauzelor este dovedita si de prejudiciul total retinut in rechizitorii, care este de peste 530 de milioane de lei, plus 237 de milioane de euro, comparativ cu 385 milioane lei in anul 2007”, a declarat seful DNA, Daniel Morar, informeaza NewsIn.

Morar a mai spus ca pentru majoritatea sumelor exista consitituire de parte civila, iar la „avutul persoanelor fizice si juridice de drept privat avem constituiri de parte civila in majoritatea situatiilor, mai putin pentru suma de 8 milioane de euro”.

De asemenea, seful DNA a precizat ca au crescut infractiunile de evaziune fiscala pentru care cercetarile au fost finalizate si au ajuns in fata judecatorilor 60 de dosare fata de 10, in 2007. „Avem 14 infractiuni de spalare a banilor si 10 infractiuni la piata de capital”, a adaugat Morar.

Masurile asiguratorii au fost dispuse de procurori pana la suma de 775 milioane de lei.

Morar: Numarul inculpatilor aflati in stare de arest preventiv s-a dublat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.