Trei elevi ai Liceului nr. 12 din Capitala, unde un baiat a fost atacat miercuri cu o sabie, in timpul orei de religie, au fost sanctionati de Consiliul profesoral al institutiei, in functie de gravitatea participarii lor la incident, a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

Unul dintre elevi a fost exmatriculat fara a avea drept de reinscriere la niciun alt liceu, un altul a fost dat afara cu posibilitate de reinscriere la alta unitate scolara, iar al treilea a primit nota 6 la purtare, relateaza NewsIn.

Potrivit politistilor, la incidentul de miercuri au participat trei agresori, doi dintre ei fiind elevi ai Liceului nr. 12. Intr-un comunicat de presa al Primariei sectorului 1, unul dintre agresori era un fost elev al scolii, exmatriculat anul trecut.

Consiliul profesoral urmeaza sa stabileasca daca paznicul scolii si profesorul de serviciu au vreo responsabilitate in acest incident. Conducerea institutiei nu a fost sanctionata.

Liceul Industrial nr. 12, care se numeste, oficial, Grupul Scolar Industrial Constructii Cai Ferate, are ca masuri de siguranta, pe langa paznic, un profesor de serviciu, supraveghere video si firma de paza, angajata prin contract. Firma de paza si agentii de serviciu ai acesteia au fost amendati de Politia Capitalei.

Joi dimineata, seful Politiei Romane, Petre Toba, a cerut asigurarea patrularii zilnice in zona unitatilor de invatamant, chiar si in perioadele in care elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii, arata un comunicat de presa al IGPR.

Tot joi, seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, a afirmat ca va lua masuri drastice fata de toate firmele de securitate si a celor care au competente in asigurarea pazei in scoli, dar si pentru combaterea consumului de droguri in perimetrul acestora. In acest sens, Tutilescu a anuntat ca se va face un comandament comun cu Jandarmeria si Politia Comunitara pentru ca toate institutiile sa actioneze impreuna pe ordinea publica si in perimetrele scolare.

Elevul atacat, miercuri, in timpul orei de religie, cu o sabie de 50 de centimetri, nu a avut nevoie de ingrijire medicala, ranile fiind superficiale.

Reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale implicate in probleme de siguranta comunitara considera ca firmele de protectie si conducerea scolilor ar trebui sa raspunda pentru astfel de situatii.

"Scoala ar trebui sa fie un loc sigur pentru elevi. Mai mult decat camere de luat vederi, care nu prea ajuta la incidente de acest fel, in scoala ar trebui introdus un sistem de acces pe baza de cartele sau legitimatii, iar paza ar trebui sa fie stricta. Iar firma de paza angajata si conducerea scolii vor trebui sanctionati", a spus presedintele Asociatiei pentru Siguranta Comunitara si Antidrog, Gheorghe Comanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.