Un elev al liceului nr. 12 din Bucuresti a fost taiat pe fata cu o sabie chiar in sala de clasa. Elevul a fost atacat de doi fosti colegi pe fondul unui conflict mai vechi, in timp ce se afla la ora de religie.

Potrivit unul comunicat de presa trimis de primaria sectorului 1, elevul ar fi fost atacat, in timpul orei de religie, arma fiind un "cutit" cu lama de 50 de centimetri. Elevul nu a avut nevoie de ingrijire medicala, ranile fiind superficiale. Agresorii erau doi cunoscuti ai victimei, unul dintre ei, chiar un fost elev al scolii, exmatriculat cu un an in urma.

"Altercatia a inceput in afara scolii, cand elevii erau pe trotuar si fumau. Dar nu a fost una fizica, ci si-au adresat injurii. Elevii s-au intors in scoala, timp in care indivizii si-au luat o sabie din masina si i-au urmarit ca sa isi arate muschii. Un elev a fost zgariat in barbie de catre agresori. In rest nu s-a mai intamplat nimic grav. Copilul e bine mersi la scoala si isi continua orele“, a declarat pentru Cotidianul, Stelian Fedorca, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Insa "o problema grava e ca indivizii au trecut de paza ca prin branza si cel mai probabil primaria va rezilia contractul cu firma de paza", spune Stelian Fedorca. Seful ISMB a propus in Colegiul prefectural ca toate scolile sa fie dotate cu camere de supraveghere, iar firmele de paza sa fie inlocuite cu jandarmi, "pentru ca ei pot lua amprente, pot pune catuse si pot da amenzi".

Doi agenti ai firmei care asigurau paza la Liceul Industrial nr. 12 din Capitala au fost amendati cu cate 1.000 de lei, iar activitatea respectivei societati va fi verificata joi, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, trei persoane au fost audiate, miercuri seara, de politistii Sectiei 4 de Politie din Capitala, in legatura cu incidentul petrecut la liceul din Capitala.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) analizeaza, de asemenea, cazul pentru a evalua ce grad de responsabilitate au in acest incident elevii, firma de paza si conducerea institutiei, potrivit purtatorului de cuvant al ISMB.

Liceul Industrial nr.12 CFR, unde a avut loc incidentul, are, ca masuri de siguranta, supraveghere video si contract cu o firma de paza.

"Scoala ar trebui sa fie un loc sigur pentru elevi. Mai mult decat camere de luat vederi, care nu prea ajuta la incidente de acest fel, in scoala ar trebui introdus un sistem de acces pe baza de cartele sau legitimatii, iar paza ar trebui sa fie stricta. Iar firma de paza angajata si conducerea scolii vor trebui sanctionati", a declarat presedintele Asociatiei pentru Siguranta Comunitara si Antidrog, Gheorghe Comanescu, citat de NewsIn.

Reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale implicate in probleme de siguranta comunitara considera ca firmele de protectie si conducerea scolilor ar trebui sa raspunda pentru astfel de situatii.

Doi agenti ai firmei care asigurau paza la Liceul Industrial nr. 12 din Capitala, au fost amendati cu cate 1.000 de lei, iar activitatea respectivei societati va fi verificata joi, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Cum comentati acest incident? Asteptam parerile voastre pe forum!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.