Dupa zeci de ani, consilierii craioveni si-au amintit parca printr-o minune de fostul hipodrom din parcul Romanescu. Respectiva baza sportiva, ce odinioara tinea capul de afis al competitiilor hipice pe plan national, este acum abandonata si lasata prada buruienilor.
Zeci de ani, hipodromul a fost folosit doar pentru antrenarea cainilor de politie. Multi tineri craioveni, dar mai ales copiii, habar nu au ca undeva, in spatele parcului Romanescu, exista acel hipodrom. Consilierii locali craioveni s-au gandit ca ar fi bine sa „resusciteze“ baza sportiva, mai ales ca la acest capitol Romania nu sta prea bine, insa, dupa atata timp, lucrurile nu pot fi rezolvate cat ai bate din palme. Acolo e nevoie de bani multi, iar actualii edili ai Craiovei se gandesc chiar la accesarea fondurilor structurale europene.

Pentru reabilitarea hipodromului este necesara o suma apreciabila de bani. Trebuie investite milioane de euro, bani care trebuie suportati de catre bugetul Consiliului Local. Exista si varianta accesarii fondurilor europene, dar pentru asta trebuie intocmit un proiect eligibil. Cum investitia este de anvergura, odata pusa in aplicare, abia dupa cativa ani se poate vorbi de o demonstratie hipica. Pana atunci, proiectul de hotarare care se refera la obiectivul amintit si care va da unda verde investitiei sta la mana consilierilor locali. Pedelistul Gheorghe Albastroiu: „Am calarit cand eram mic. Unchiul meu avea cai si eram foarte atasat de ei. La competitii oficiale nu am participat, dar, daca vom reabilita hipodromul, am curajul sa calaresc. Chiar m-as urca pe un cal. Eu sunt iubitor de animale, si in special de cai, care pot fi prietenii cei mai buni ai oamenilor“. Liberalul Emilian Stefarta se teme sa incalece armasari: „Nu am calarit pana acum si nici nu as calari, pentru ca sunt deja prea batran. In schimb, imi place sa ma uit la cursele de cai. Este o activitate placuta si recreativa. Imi plac animalele, imi plac caii, dar nu as calari“. Social-democrata Bianca Predescu: „Acum 20-30 de ani era clubul Steaua, unde se facea acest sport, dar aveam si noi Armata Craiova. Am participat la competitii balcanice si imi aduc aminte cu placere de acea perioada. Aveam chiar si calul meu preferat, pe care il chema Salvador“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.