Presedintele PSD Cluj, deputatul Vasile Soporan, a declarat ca va sesiza Autoritatea Electorala Permanenta deoarece campania de informare a PNL cu privire la votul uninominal incalca legea, potrivit unui comunicat de presa.
“Conform art. 65 lit. l a legii nr. 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, Autoritatea Electorala Permanenta <<elaboreaza materiale si programe de informare si instruire a alegatorilor asupra sistemului electoral romanesc si asupra respectarii deontologiei electorale si asigura popularizarea acestora>>. Astfel, noi consideram ca singurele autoritati legale de a demara aceasta actiune nu pot fi altele decat Autoritatea Electorala Permanenta, Guvernul Romaniei sau autoritatile administratiei publice locale. Avand in vedere cele de mai sus precizate, presedintele organizatiei judetene
al PSD Cluj, domnul Vasile Soporan, va depune o sesizare la Autoritatea Electorala Permanenta prin care va solicita luarea masurilor legale ce se impun”, se arata in documentul mentionat.

Totodata, PSD Cluj considera aceasta campanie a PNL, care se va desfasura in perioada 18 august si 18 septembrie la nivel national, este una pur politica, care are scopul de a manipula. ”Organizatia Judeteana PSD Cluj prin presedintele Vasile Soporan considera aceasta actiune a PNL ca fiind una politica si care este de campanie electorala mascata incalcand normele legale in materie”, se mai arata in comunicatul de presa.

Cu o zi inainte, liberalii au anuntat ca vor demara timp de o luna, in intervalul 18 august - 18 septembrie, o campanie de informare privind modul de functionare si aplicare a votului uninominal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.