Un grup de zece parlamentari ai PPRM au depus o initiativa legislativa prin care Consiliilor Locale le este interzisa aprobarea unor hotarari care au ca obiect referendumul local cu privire la autonomia teritoriala pe criterii etnice.

Actul normativ urmareste modificarea Legii administratiei publice locale, iar expunerea de motive precizeaza ca initiativa legislativa are drept scop "contracararea demersurilor mai vechi si mai noi ale UDMR care vizeaza obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice".

Senatorii PPRM sustin ca, desi exista prevederea legala ca prefectii sa poata ataca in contencios administrativ hotararile ilegale ale unor consilii locale si judetene, este posibil ca prefectul si subprefectii UDMR (in lipsa prefectilor) sa nu atace in contenciosul administrativ hotararile consiliilor locale privind organizarea referendumurilor locale pentru autonomie teritoriala. Initiatorii apreciaza ca, in acest context, Guvernul va fi pus in fata "unei situatii extrem de delicate si cu consecinte imprevizibile".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.