Corneliu Vadim Tudor a declarat ieri ca nu-l va sprijini pe nici unul dintre cei doi candidati care s-au calificat pentru turul II al alegerilor prezidentiale. Mai mult, liderul Partidului Romania Mare a declarat ca va boicota categoric al doilea tur de scrutin, indemnind membrii si simpatizantii PRM sa-i urmeze exemplul. Invitatia a fost deschisa si Aliantei D.A. „Il avertizez pe Traian Basescu sa nu mearga in turul II pentru ca va fi macelarit de mafiotii din PSD. Il invit sa se alature boicotului pe care intentionam noi sa-l facem", a declarat seful PRM.

In acelasi timp, Vadim Tudor a cerut anularea alegerilor invocind fraudarea lor.

Boicotul planuit de presedintele PRM va continua si dupa turul II al alegerilor prezidentiale, Corneliu Vadim Tudor exprimindu-si hotarirea de a nu participa la lucrarile Parlamentului nou ales sau la investirea noului guvern, excluzind astfel orice alianta cu vreuna dintre fortele politice parlamentare. „Acum fluierul de arbitru este in mina mea. Sa-i vad eu cu cine vor forma majoritatea. Sa faca guvernare cu UDMR daca pot", a declarat Vadim Tudor. Conform calculului pe rezultatele finale, insa, se arata ca PSD poate forma majoritate parlamentara si fara ajutorul PRM, ceea ce lasa fara sens revolta acestora. Totusi, liderul PRM a admis ca ar prefera o un protocol cu Alianta D.A. unuia cu partidul de guvernamint.

In legatura cu grupul nemultumitilor din PRM, Vadim Tudor a evitat sa detalieze acest subiect. „Cine e Victor Andrei? N-am mai auzit de asta. Nu-l cunosc", a afirmat el cind a fost intrebat daca va lua in discutie cererea de demisie pe care senatorul PRM de Tulcea a cerut-o alaltaieri conducerii partidului