In prima sedinta in plen de dupa Paste, senatorii s-au certat mai bine de o ora pentru proiectul de lege privind despagubirile pentru fostul suveran pe care-l aprobasera tacit inca de saptamana trecuta. Chiar daca termenul-limita pentru dezbateri expirase de sambata trecuta, Partidul Popular Romania Mare a propus prelungirea acestui termen de la 45 la 60 de zile. Initiativa a fost imbratisata imediat de PSD. Votul a dat castig de cauza opozitiei.

Vazandu-si eforturile ducandu-se pe apa sambetei, coalitia guvernamentala a contestat rezultatul, invocand absenta din sala a unor senatori care-si exercitasera votul. Dupa o pauza pentru consultari intre liderii grupurilor parlamentare, senatorii au revenit in sala cu alte sentimente fata de legea care prevede despagubirea regelui Mihai pentru bunurile care i-au apartinut, cu 30 de milioane de euro. Cu 46 de voturi impotriva si 49 de voturi pentru, propunerea de prelungire a termenului de discutare a legii a fost respinsa, iar proiectul de lege a fost trimis la Camera Deputatilor in forma propusa de Cabinetul Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.