Devierea traficului, exproprierile si reclamatiile populatiei debransate de la utilitati sunt principalele probleme legate de construirea pasajului Basarab, in urma controlului efectuat miercuri, de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul-sef a discutat cu reprezentantii firmelor implicate in construirea pasajului si a promis ca municipalitatea va rezolva problema exproprierilor necesare pentru finalizarea pasajului.

In privinta traficului, reprezentantii primariei au precizat ca joi, Comisia de Circulatie din cadrul municipalitatii vor discuta noi solutii pentru devierea circulatiei, astfel incat lucrarile la pasaj sa poata continua in grafic, iar bucurestenii aflati la volan sa fie cat mai putin afectati de restrictii. In prezent, din cauza lucrarilor la pasajul Basarab, traficul rutier este inchis pe Soseaua Grozavesti, pe portiunea cuprinsa intre Splaiul Independentei (Pod Grozavesti) si bulevardul Iuliu Maniu, precum si pe Soseaua Orhideelor, intre Calea Giulesti si Gara Basarab.

In timpul controlului de miercuri, mai multi bucuresteni care locuiesc in zona s-au plans ca, din cauza santierului, au fost debransati de la utilitati.

Lucrarile la pasajul Basarab au inceput in noiembrie 2006 si, potrivit fostului primar general, Adriean Videanu, sunt programate sa se incheie in februarie 2009.

Pasajul are scopul de a fluidiza traficul in zona Garii de Nord. Constructia va avea lungimea de aproximativ doi kilometri si va face legatura, suprateran, intre Soseaua Grozavesti si intersectia Bd. Titulescu - str. Al. Ioan Cuza.

Secuiesc. Panoul a fost indepartat la scurt timp, de Societatea de Drumuri Nationale, pe motiv ca nu respecta autorizatia de constructie, fiind prea aproape de drum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.