Calendarul PNL prevede ca in perioada urmatoare, fiecare filiala teritoriala sa demareze campanii de informare cu privire la votul uninominal, asigurand astfel promovarea acestui nou sistem electoral in randul electoratului, se arata in comunicatul.

Campania se va desfasura prin distribuirea, la nivelul fiecarui judet, de brosuri informative, intitulate “Votul uninominal. Instructiuni de folosire”. Brosura informativa a fost deja distribuita in sectorul 5 din Bucuresti, la initiativa Alinei Gorghiu, candidat PNL la Camera Deputatilor, mentioneaza comunicatul.

Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale a fost adoptata de Executiv luna trecuta. Cabinetul Tariceanu a delimitat colegiile din Bucuresti, Constanta, Satu-Mare si din circumscriptia destinata romanilor din strainatate, ramase restante. La Bucuresti vor fi 28 de colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si 12 pentru Senat, in timp ce circumscriptia pentru romanii din strainatate va contine 4 colegii la Camera Deputatilor, din care 2 pentru spatiul UE si 2 pentru spatiul Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord. Romanii din strainatate vor avea alte doua colegii la Senat- unul pentru spatiul UE, unul pentru Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord.

PRM a anuntat ca va ataca in contencios administrativ hotararea de Guvern, in 30 de zile de la emiterea ei.