Modernizarea unui kilometru de drum va costa 1,35 milioane euro

Administratia locala vranceana va scoate din buzunar o suma-record pentru modernizarea catorva zeci de kilometri de drum judetean. Astfel, pentru fiecare kilometru de drum modernizat se vor plati circa 1,35 milioane euro.

Consilierii judeteni au aprobat prin vot, la propunerea presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, alocarea sumei de 268,8 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea DJ 205D (Valea Sarii-Paltin-Nereju-Bradacesti) si DJ 205E (Ciuslea-Tifesti-Iresti-Vidra-Vizantea-Campuri).

Drumurile judetene au o lungime totala de 56,106 kilometri, iar proiectele de hotarari pentru modernizarea si reabilitarea lor au fost initiate de Marian Oprisan. Anterior votului, consilierii judeteni PD-L si PNL i-au cerut presedintelui CJ transparenta in informatiile privind investitiile publice. Astfel, consilierii liberali si democrat-liberali au cerut discutarea proiectelor in comisiile de specialitate, nemultumiti de valoarea prea mare a investitiilor propuse. Cu toata opozitia celor doua formatiuni, majoritatea PSD a dat in final girul ca proiectele sa fie puse in practica. Ca urmare, kilometrul de drum reabilitat va costa aproximativ 48 de miliarde de lei vechi, adica 1,35 milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.