Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor respinge oferta PC de fuziune prin absorbtie si sustine ca secretarul general al partidului, Gheorghe Funar, a purtat discutii privind o eventuala colaborare cu mai multe formatiuni politice.
"Daca partidul-televizor PC vrea sa fuzioneze prin absorbtie cu cineva, o poate face cu DNA sau CNSAS, fiindca are multe bube-n cap", afirma liderul PRM, intr-un comunicat de presa.

Corneliu Vadim Tudor sustine, ca declaratiile secretarului general al conservatorilor, Codrut Seres, privind negocierile dintre PRM si PC sunt niste "ineptii" si califica drept "nerusinata" propunerea de fuziune prin absorbtie. El precizeaza, de asemenea, ca "in ceea ce-l priveste pe Gheorghe Funar, el a avut discutii cu mai multe partide, fiindca e normal intr-un an electoral, dar sinistrul Seres a denaturat in mod grosolan cele discutate". Corneliu Vadim Tudor ii ofera, potrivit comunicatului, "si un sfat gratis" presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, pe care-l numeste Felix Motanul: "Zattt, jogodie, si ai grija sa nu te ia hingherii!".

In aceeasi perioada, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a marturisit ca il "simpatizeaza" pe presedintele-fondator al PC, Dan Voiculescu, dupa ce, cu numai o saptamana in urma, afirmase ca "a turnat la Securitate pentru o bucata de paine, din care si-a facut cinci posturi de televiziune".


PC, oferta fara echivoc

"Oferta noastra a fost una fara echivoc – fuziune prin absorbtie si asteptam ca cei de la PRM sa ne confirme sau sa ne infirme varianta pe care si domniile lor o doresc sau nu", anunta secretarul general al PC, Codrut Seres. Potrivit oficialului conservator, discutiile au fost initiate de reprezentantii PRM si s-au axat pe "latura national-moderata" a unei eventuale colaborari.

"Nu s-a discutat despre locuri in Parlament sau de alt fel de elemente concrete ale unei astfel de colaborari", a detaliat Seres intrevederea avuta cu delegatia PRM, condusa de senatorul Gheorghe Funar. Seres a precizat ca reprezentantii PRM nu au oferit o data-limita pentru a raspunde ofertei conservatorilor, insa au fost informati ca, la inceputul lunii septembrie, PRM se reuneste in cadrul unui Consiliu National si "probabil, in cadrul acestei sedinte, urmeaza sa ia o decizie".

Seres a mai sugerat ca, in cazul care PRM nu accepta fuziunea prin absorbtie, PC este "deschis unei discutii" individuale cu parlamentarii PRM care doresc sa adere la Partidul Conservator. Seres a mai precizat ca exista "colegi conservatori" care l-au contactat pe demisionarul din PRM - deputatul Gelil Eserghep.

La sfarsitul lunii trecute, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca partidul sau ia in considerare incheierea unei aliante preelectorale pentru a accede in Parlament, iar Consiliului National a fost convocat pe 6 septembrie pentru alegerea conducerii executive a formatiunii. Liderul PRM a mai declarat ca formatiunea a primit propuneri in acest sens, iar dialogurile sunt purtate de Lucian Bolcas si Gheorghe Funar. Totodata, liderul PRM a anuntat ca, la debutul sesiunii extraordinare, pe 6 septembrie, va fi convocat Consiliul National al partidului pentru alegerea noii conduceri executive si pentru a discuta candidaturile in sistem uninominal.

Deputatul PRM de Constanta Gelil Eserghe si-a inaintat demisia din partid in timpul sedintei Comitetului Director ce avut loc la sfarsitul lunii trecute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.