Vacaroiu - presedinte; Iliescu - liderul grupului parlamentar; Corina Cretu - sefa Comisiei de politica externa

Convinsi ca vor forma majoritatea in Parlament si ca vor face jocurile in ambele Camere legislative, pesedistii din Senat si-au impartit deja functiile de conducere.

Conform unor surse din PSD, Nicolae Vacaroiu isi va pastra in continuare functia de presedinte al Senatului, desi, de multa vreme, se vorbea ca ii va fi atribuita lui Ion Iliescu. Actualul sef al statului prefera, insa, sa se dedice vietii de partid, iar pozitia de presedinte al Senatului i-ar ocupa prea mult timp. Ca atare, Iliescu va fi liderul grupului PSD din Senat, pozitie la fel de onoranta, cu aceleasi facilitati ca si cea de presedinte al Senatului: birou, masina de serviciu la scara si ofiter SPP pentru protectie.

Relatia speciala dintre Ion Iliescu si consilierul prezidential Corina Cretu va dainui si dupa plecarea de la Palatul Cotroceni. In cazul in care Corina Cretu va reusi sa intre in Parlament - ea fiind plasata pe locul al patrulea pe lista de senatori a PSD -, va ocupa pozitia de presedinte al Comisiei de politica externa. Actualul consilier prezidential a cerut in mod special aceasta functie, pe care PSD va fi nevoit sa o negocieze cu restul grupurilor parlamentare, fiind probabil nevoit sa cedeze sefia unei alte comisii importante.

La fotoliul de presedinte al Camerei superioare visa si liderul umanist Dan Voiculescu, insa el va trebui sa se multumeasca cu locul secund, adica de vicepresedinte. Celalalt post de vice, care va reveni PSD conform marimii grupului parlamentar, va fi ocupat, ca si in actuala legislatura, de catre Doru Ioan Taracila. Actualul lider al grupului senatorial pesedist, Ion Solcanu, va mai cobori si el un loc in ierarhie, devenind vicelider, alaturi de Sorin Oprescu, in cazul in care acesta nu va fi numit in Executiv, ca ministru al Sanatatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.