Un lucru este cert: politica liberalului Eugen Nicolaescu in materie de sanatate publica este de o infinita ipocrizie.

Pe de-o parte bate darabana ca avem programe nationale pentru o serie de boli grave, in frunte cu cancerul, si trimite tot poporul la analize anuale, pe de alta parte accepta fara reactie ca, zilnic, oamenii sa se otraveasca lent cu mancarea pe care o cumpara din magazine.

Dovada sta si faptul ca face totul pentru a taragana aplicarea legii care impune o lista cu alimentele nesanatoase ce trebuie interzise.

Printr-un ultim efort, deputatul Mircia Giurgiu i-a cerut ministrului sanatatii publice, Eugen Nicolaescu, afisarea, pe site-ul instiutiei, a listei alimentelor nesanatoase, asa cum a fost elaborata de Comisia de Nutritie a Ministerului. Intr-o scrisoare deschisa, adresata ministrului Nicolaescu, deputatul Giurgiu explica faptul ca legea privind alimentatia sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar a fost adoptata si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, iar in sarcina Ministerului Sanatatii Publice a ramas redactarea listei cu alimentele nesanatoase, care nu pot fi oferite ori vandute in crese, gradinite, scoli si licee.

"Avand in vedere faptul ca lista a fost transmisa institutiei dumneavoastra de catre membrii Comisiei de Nutritie - formata numai din specialisti nutritionisti - va solicitam sa o publicati luni pe site-ul(n.r.- adica de ieri, 4 august 2008) Ministerului Sanatatii Publice, pentru a fi accesibila tuturor celor interesati. Precizam ca am venit cu aceasta solicitare intrucat ar fi de dorit ca legea sa fi aplicata inca din anul scolar 2008-2009", se arata in documentul citat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.