Multi dintre consilierii generali ai Capitalei intra in Primarie cu buzunarele goale, dar ies cu ele doldora la finalul mandatului

Noul viceprimar al Bucurestilor, PNG-istul Robert Ionescu, nu are locuinta si nici vreun teren, iar veniturile sale anuale din salariu nu depasesc 6.000 de lei. In schimb, sindicalistul Victor Ion Stan, aflat la al treilea mandat, se poate lauda cu trei case, trei masini, ceasuri in valoare de 15.000 de euro si actiuni la mai multe firme. Un sfert din consilierii noului CGMB nu si-au depus declaratiile de avere in termenul impus de lege

Consilierii generali ai Capitalei intra, de regula, cu buzunarele goale in primarie, insa reusesc in timpul mandatului sa-si construiasca sau sa-si cumpere o casa de vacanta, sa-si schimbe masina si sa achizitioneze diverse terenuri. Stapani pe borcanul cu miere, multi dintre ei intra si in posesia cate unui apartament din fondul locativ al municipalitatii, mai ales ca in declaratiile de avere nu figureaza ca fiind proprietari de locuinta. Cei aflati la al doilea sau al treilea mandat au prins cheag, bunurile din declaratiile lor depuse in 2000, in 2004 si in acest an fiind relevante in acest sens. Pentru a-si justifica averile dobandite in timpul angajarii in administratia publica, cei mai multi desfasoara in paralel si alte activitati profitabile.

Astfel, au timp sa se ocupe de firmele proprii, pe care fie le detin, fie le infinteaza in timpul mandatului. Datele din declaratiile lor de avere si de interese sunt publicate pe pagina de internet a Primariei Capitalei. Un sfert din totalul membrilor noului Consiliu General al Municipiului Bucuresti isi tin insa averile la secret, ignorand legea. Altfel spus, cei care fac parte din Parlamentul Bucurestilor si care adopta hotarari cu putere de lege pe teritoriul Capitalei sunt primii care incalca legea.

Gaf-Deac, fara locuinta

Robert Ionescu, unul dintre cei doi viceprimari generali, este presedintele Organizatiei PNG Sector 2 si vicepresedinte al filialei Bucuresti a partidului. N-are nici casa, nici teren, ci doar un autoturism Fiat Stilo achizitionat in 2005. Economist la Davis Constructii SRL, a castigat in ultimul an din salariu doar 5.760 lei.

Ceva mai rasarit este colegul sau de partid, Ion Gaf-Deac, vicepresedinte PNG, si el fara locuinta, dar cu o masina cumparata anul trecut. In ultimul an a obtinut venituri de 35.400 lei ca profesor la Universitatea "Spiru Haret", iar sotia, din aceeasi activitate, 18.000 lei. In plus, el este administrator la doua firme: Tim Industrilal Impex SRL si Ovi Management SRL, fiind actionar la prima cu 33% si la a doua cu 50%.
Tiberiu Ivascu (PD-L) are un teren intravilan de 1.400 mp si o casa de 240 mp in com. Brebu, jud. Prahova, dar nici o locuinta in Bucuresti. Are un autoturism VW Polo, din 2002, cu care ar putea face naveta.

La fel va trebui sa procedeze Daniel Fuciu (PNG), care locuieste impreuna cu sotia in Snagov, unde detine, din 2003, doua apartamente de 77 si 57 mp. Este director la AVPS Delta Club Bucuresti, administrator Interchamp SRL, actionar unic la Pusham Comunication SRL Snagov, precum si membru in CA al Forumului Antidrog-Forad Bucuresti. Din salariul de director a obtinut in ultimul an venituri de 12.000 lei si o suma similara de la PNG-CD.

Mihai Neagu (PD-L), are un apartament cu 3 camere in Capitala si un teren de 2.200 mp in com. Frumusani, jud Calarasi, insa nici un fel de venit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.