Nicolae Vacaroiu a solicitat luni Comisiei de cultura a Senatului sa demareze o ancheta privind activitatea ICR, din cauza expozitiei organizate la New York de Institut, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al sefului Senatului, Andrei Alexandru.

"Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a hotarat sa solicite Comisiei de cultura a Senatului ca in cadrul acesteia si in limitele regulamentului acestei camere sa fie demarata o ancheta privind activitatea ICR, urmand ca rezultatele sa fie prezentate plenului in cel mai scurt timp", a precizat Alexandru. Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui Senatului, aceasta decizie a fost luata "si ca urmare a celor semnalate pe mai multe canale, inclusiv prin presa, referitoare la expozitia organizata zilele acestea de ICR la New York".

In luna iulie, "Cotidianul" relata ca expozitia de street-art „Freedom for Lazy People“, vernisata de Institutul Cultural Roman (ICR) din New York, pe 18 iunie, si deschisa pana pe 15 august la Galeria Romana de pe Third Avenue, a starnito serie de reactii negative.

Potrivit "Cotidianul", dupa o vizita la Galeria Romana, John Gabrian Marinescu semna, in „New York Magazin“, o publicatie a romanilor din diaspora, un articol intitulat „Zvastica si sex in vitrina ICR-New York!“, in care critica vehement initiativa ICR si creatiile artistilor invitati. Artefactul care l-a scandalizat cel mai mult pe Marinescu a fost „o jucarie, un calut care - atentie! - in portiunea dorsala, pe pulpa spate, are pusa o zvastica germana (sa fie antisemitism, adica ura fata de poporul evreu macelarit de hitleristi?)“, preciza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.