Nicolae Mischie a fost exclus din partid, decizia fiind luata in sedinta BPJ al PNG Gorj din data de 18 iulie si ulterior aprobata de conducerea centrala a partidului, transmite corespondentul NewsIn
Vicepresedintele PNG-CD, Marian Durbacea, a facut aceasta precizare intr-o conferinta de presa, dupa ce Nicolae Mischie a declarat, in urma cu cateva zile, ca va parasi PNG pentru a candida ca independent pentru un post de parlamentar.

Potrivit conducerii filialei, Nicolae Mischie a fost exclus din partid ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate in alegerile din iunie, filiala nereusind sa atinga pragul electoral de 5%. Decizia de excludere a fost luata in sedinta BPJ din data de 18 iulie, fiind aprobata de 14 din cei 16 membri ai biroului de conducere.

"Am crezut ca va fi benefica venirea lui Nicolae Mischie in PNG, dar ne-am inselat. Domnul Mischie a venit cu dorinta de razbunare, de a dicta, a dat afara toti presedintii de organizatii pentru a-si impune oamenii. Rezultatele slabe, de 4,71% arata clar ca venirea lui Nicolae Mischie in PNG a fost o miscare gresita, pe care ne-o asumam. Ne cerem scuze membrilor nostri”, a declarat Marian Durbacea, precizand ca hotararea de excludere a lui Nicolae Mischie a fost aprobata si de conducerea centrala a partidului.

Nicolae Mischie a fost prezent la conferinta de presa a PNG Gorj in care a fost anuntata excluderea sa. Dupa ce l-a ascultat in liniste pe Durbacea, fostul lider al PNG a declarat sec: "Daca prostia ar durea, multi oameni ar merge urland pe strada”. Mischie s-a aratat indignat de faptul ca liderul partidului, George Becali, "pleaca urechea" la toti "escrocii" in loc sa faca o analiza atenta a organizatiei. "Eu am facut ce am putut, dar am putut ce nu au putut ei in sapte ani: 49 de organizatii, 2.500 de membri noi, iar rezultatele nu sunt slabe. Dar, in PNG se fac calcule de analfabeti", a afirmat Mische.

Fostul lider al PNG Gorj a declarat ca s-a implicat "trup si suflet" in campania electorala si ca rezultatele au fost pe masura, PNG Gorj ocupand pozitia a doua pe tara la numarul de voturi valabil exprimate pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Gorj si pe locul trei privind procentul - 4,71.

"Nu am atins pragul de 5%, dar procentul inregistrat de PNG Gorj, de 4,71, a clasat organizatia pe locul trei pe tara, iar cele 10.000 de voturi obtinute de mine la Consiliul Judetean ne-au clasat pe locul doi. PNG avea un primar, acum are patru, din 11 consilieri locali am ajuns la 43. Acestea sunt rezultate slabe?!” a mai afirmat Mischie.

Nicolae Mischie sustine ca el a anuntat ca va pleca din PNG cu o saptamana inainte sa fie exclus, respectiv in data de 12 iulie. "Nu stiu ei cat sunt de prosti, pentru ca le-am spus de pe 12 iulie ca voi candida ca independent. Ei pot sa tina si 10.000 de sedinte de excludere”, a mai spus Mischie.

Fostul lider al PNG Gorj pretinde ca el ar fi scazut in sondaje de cand a venit in PNG, de la 80% la 40%, si s-a aratat convins ca va reusi sa castige un post de deputat la alegerile parlamentare din toamna, cand va candida ca independent.

La conducerea filalei PNG Gorj va reveni Vili Pasare.

Nicolae Mischie a fost deputat si presedinte al Consiliului Judetean Gorj din partea PSD pana in 2004 si a intrat in PNG in primavara acestui an. El a fost desemnat presedinte al filialei Gorj a PNG-CD de catre George Becali, la inceputul lunii martie. La alegerile locale din iunie, Mischie a candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, obtinand 10.059 de voturi. Filiala PNG-CD Gorj nu a reusit sa atinga pragul de 5% pentru a fi reprezentata in Consiliul Judetean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.