Theodor Stolojan a anuntat ca BPN al PD-L a decis sanctionarea deputatilor partidului care vor lipsi de la sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor, in care se va da un vot in cazul cererii de inceperea a urmaririi penale a deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea, informeaza NewsIn.
"Mobilizarea este extrem de serioasa si niciun deputat al PD-L nu va lipsi decat in cazuri cu totul si cu totul exceptionale, de internare in spital sau alte asemenea", a afirmat prim-vicepresedintele democrat-liberal, Theodor Stolojan. Intrebat la ce sanctiuni sunt pasibili parlamentarii care vor absenta, liderul PD-L a precizat ca acestea vor fi cele prevazute in statutul partidului, "incepand de la avertisment".

Stolojan a comentat ca Romania se afla, si nu pentru prima oara, "intr-o situatie de rasul lumii", o conjunctura "in care cei impricinati doresc sa ajunga in justitie, iar Parlamentul Romaniei nu-i lasa".

"Suntem intr-o situatie, n-as zice de Stan si Bran pentru ca Stan si Bran provocau rasul si o stare pozitiva. Suntem intr-un film pe care nu-l mai intelege nimeni dintre cei care se uita la Romania", a mai spus Stolojan.

Camera Deputatilor se va reuni in sesiune extraordinara pe 13 august pentru a discuta dosarele Mitrea si Nastase, a decis Biroul Permanent al acestui for. Conducerea Camerei a dat astfel castig de cauza solicitarii presedintelui Traian Basescu.

In sesiunea trecuta, plenul Camerei Deputatilor nu a reusit sa rezolve situatia cererilor DNA pentru fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, si pentru fostul premier Adrian Nastase, ambii parlamentari PSD, deoarece, dupa numararea voturilor, s-a constatat neintrunirea cvorumului necesar luarii unei decizii.

Liberalii si democrat-liberalii s-au acuzat reciproc pentru ca Parlamentul nu a reusit sa dea un vot valid in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea. Liderul grupului democrat-liberal din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a acuzat PNL ca a avut nu mai putin de 24 de parlamentari absenti la votul pentru inceperea urmaririi penale in dosarele Mitrea si Nastase. Pe de alta parte, omologul sau liberal, Crin Antonescu, a afirmat la acea data ca, din grupul parlamentar PNL, au absentat 13 deputati din totalul de 56, in timp ce democrat-liberalii au avut in randurile lor 16 absenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.