Asociatia Comunelor din Romania va inainta Guvernului un protest, prin care cere, printre altele, autonomie locala si majorarea salariilor din administratia locala, in special a indemnizatiei primarilor, dand Executivului ca termen de solutionare data de 18 septembrie

In documentul adoptat de Asociatia Comunelor se mai cere echilibrarea bugetelor locale si servicii publice de calitate. Primarul comunei constantene Cumpana, Mariana Gaju (PSD), i-a cerut presedintelui Traian Basescu, care a participat la lucrarile Asociatiei, sustinerea unui pact pentru autoritatile locale, transmite corespondentul NewsIn.

Seful statului le-a promis primarilor prezenti la reuniune ca va initia, cat mai repede posibil, un pact intre partidele poitice si structurile asociatiei din administratia locala. El le-a cerut, insa, sa-si completeze si finalizeze organizarea in structuri judetene, pentru ca fiecare zona are probleme diferite, dar i-a sigurat de sprijinul sau,

Presedintele Asociatiei Comunelor Emil Draghici, primarul comunei dambovitene Vulcana Bai, a declarat ca mesajul de sambata al presedintelui este unul foarte clar si ca, in prezent, mai sunt 16 judete in care comunele trebuie sa se constituie in asociatii cu personalitate juridica. Tot la intalnirea de sambata de la Neptun, Asociatia Comunelor din Romania a decis sa colecteze cate cel putin 2.000 de lei, de la fiecare localitate membra a Asociatiei, pentru sinitratii din Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.