Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri ca va da ca termen 1 decembrie pentru reconstructia caselor afectate de inundatii si a precizat ca guvernul a aprobat in sedinta de joi sumele necesare pentru achizitia materialelor.

"Tot mecanismul e pus in functiune, ne miscam cat se poate de repede si, spre deosebire de anii 2005-2006, autoritatile locale au fost mult mai prompte in reactia lor. Reactia a fost mult mai bine calibrata pe situatie, asa incat am convingerea ca si problema reconstructiei caselor se va rezolva intr-un timp mult mai scurt decat in anii anteriori.(...) Eu o sa le dau termen pana la 1 decembrie, pana la venirea iernii, sa fie cu casele ridicate in asa fel incat oamenii sa poate sa fie adapostiti", a spus Tariceanu.

Premierul a adaugat ca, pana la rezolvare situatiei, vor fi asigurate conditiile de locuire pentru sinistrati, acestia urmand a fi cazati fie in locuinte modulare, fie in unitati sociale.

Calin Popescu-Tariceanu a efectuat vineri o vizita in judetele Botosani, Neamt si Bacau, in comunele Radauti-Prut, Tamaseni si Saucesti, unde a verificat modul in care sunt inlaturate efectele inundatiilor din ultima perioada. Potrivit unui comunicat al guvernului, remis vineri NewsIn, seful Executivului s-a intalnit in zonele calamitate cu reprezentantii autoritatilor centrale si locale abilitate sa faca evaluarea tehnica a locuintelor afectate si anchetele sociale pe baza carora vor fi acordate ajutoarele. Tariceanua fost insotit in zonele afectate de inundatii ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, si de ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Attila Korodi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.