Probabila inlocuire a lui Daniel Morar din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) este simptomatica pentru toleranta la coruptie a societatii romanesti, scrie The Economist.

"A combate coruptia intr-o tara care o tolereaza este o slujba de om singuratic, iar Daniel Morar ar putea sa n-o mai aiba pe a sa pentru mult timp", scrie publicatia britanica intr-un articol intitulat "Dl. Prea curat?".

Daca Daniel Morar va fi inlocuit din functie dupa expirarea mandatului sau la 12 august, "tema politica cea mai fierbinte din Romania va deveni una internationala", considera The Economist.

Revista britanica aminteste de raportul Comisiei Europene publicat pe 23 iulie care "critica eforturile mediocre" ale autoritatilor, laudand in schimb DNA-ul condus de Daniel Morar.

"Un purtator de cuvant al CE spune ca statutul sau (al lui Daniel Morar, n.r.) este un caz test pentru hotararea cu care Romania combate coruptia la nivel inalt dupa aderarea la UE", scrie The Economist.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.