Camera Deputatilor a primit in cursul dupa-amiezii de joi sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie-DNA prin care se solicita aviz pentru inceperea urmaririi penale pentru deputatul PSD Adrian Nastase, in dosarul Matusa Tamara.

Sesizarea procurorului general a ajuns la Camera Deputatilor in jurul orei 16.30, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei de relatii publice al Camerei Deputatilor, remis joi agentiei NewsIn.
Conform Regulamentului Camerei Deputatilor, sesizarea va fi inaintata Comisiei Juridice, se mai precizeaza in comunicat.

Procurorii cer Parlamentului aviz de urmarire penala pentru Adrian Nastase si Serban Mihailescu, in cazul "Matusa Tamara" si respectiv pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite, ambele dosare fiind instrumentate de DNA si returnate de instanta suprema.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a sesizat prin referate transmise la data de 29 iulie 2008 de catre Directia Nationala Anticoruptie, a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Adrian Nastase.

De asemenea, procurorul general a cerut Senatului Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Serban Mihailescu, tot intr-un dosar instrumentat de DNA.

Camera Deputatilor a convocat o sesiune extraordinara pentru 13 august, la solicitarea presedintelui Basescu, urmand ca deputatii sa reia votul privind inceperea urmaririi penale impotriva deputatului PSD Adrian Nastase, in dosarul Zambaccian. De asemenea, deputatii vor vota si cererea de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului PSD Miron Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.