Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au reusit sa stea o ora la aceeasi masa, la sedinta de guvern extraordinara, fara sa se certe. Ultima participare a lui Basescu in sedinta de guvern a fost in februarie 2007, exact in ziua cand se dezbatea suspendarea sa in Parlament.

Desi obisnuia sa se duca la Palatul Victoria doar cand voia sa traga de urechi Guvernul, presedintele Basescu a facut marti o exceptie si a vorbit despre Moldova afectata de inundatii, fara remarce caustice la adresa premierului. Cei doi politicieni au avut chiar o discutie privata inainte de inceperea sedintei Executivului.

Presedintele Basescu a preferat ca, in timpul sedintei, sa dea sfaturi ministrilor pentru o mai buna coordonare a situatiei din zona inundata.

„Presedintele a discutat despre masurile din teren, despre modul in care Guvernul va sprijini populatia afectata si despre modalitatea de refacere a infrastructurii“, a spus ministrul de Interne, Cristian David. El a subliniat ca „discutiile purtate intre presedinte si membrii Guvernului nu au avut natura polemica“. Mai mult, nici in vizita pe care a efectuat-o in judetul Neamt imediat dupa ce a plecat de la Palatul Victoria, presedintele nu l-a atacat pe premier, ci chiar a luat apararea Guvernului in fata localnicilor, spunandu-le acestora ca Executivul le va trimite ajutoare.