Evaluarea pagubelor produse de inundatii si stabilirea planurilor de reconstructie in zonele afectate vor fi realizate de cinci comitete de coordonare, conduse de cate un secretar de stat, comitetele fiind constutuite printr-o decizie semnata marti de premierul Tariceanu, anunta Guvernul, potrivit NewsIn.

Cele cinci comitete de coordonare vor fi conduse de Horia Irimia, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii (pentru judetul Maramures), de Septimiu Buzasu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor (pentru judetul Suceava) si de Lucia Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului (judetul Iasi). Darius Mesca, secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor, va conduce comitetul pentru judetul Botosani, iar Gheorghe Albu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, comitetul pentru judetul Neamt.

Fiecare comitet de coordonare va include reprezentanti din ministerele Transporturilor, Economiei si Finantelor, Dezvoltarii, Mediului, Agriculturii si Internelor. Ministrii de resort isi vor desemna reprezentantii pentru fiecare dintre cele cinci comitete de coordonare.

Comitetele de coordonare se vor deplasa in judete si, impreuna cu autoritatile locale - prefecti, presedinti de consilii judetene si primari - vor evalua daunele si vor stabili un plan de reconstructie a zonelor afectate.

Comitetele de coordonare vor evalua pagubele in ceea ce priveste locuintele si gospodariile, animalele din gospodarii individuale, infrastructura locala si judeteana de transport, obiectivele sociale, spitale, scoli, gradinite, suprafete agricole, retelele electrice si de comunicatii, retele utilitare de aprovizionare cu apa si gaze.

Ministerul Internelor va coordona centralizarea informatiilor, estimarile si evaluarile efectuate la nivelul judetelor in vederea identificarii resurselor financiare de urgenta si pe termen mediu si lung, necesare pentru sprijinirea persoanele afectate, dar si pentru reconstructia infrastructurii locale din zonele afectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.