PSD ameninta guvernul cu o motiune de cenzura daca executivul isi va pune in aplicare planul de formare a unei societati unice de producere a energiei, care sa reuneasca societatea Hidroelectrica si complexurile Rovinari si Turceni.

Acestea produc cel mai ieftin curent din tara si in viziunea guvernului ar trebui privatizate la un loc.
PSD sustine ca astfel se va ajunge va duce la scumpirea curentului electric.

Intentia guvernului de infiintare a Companiei Energetice Nationale nu este una noua, dar de fiecare data cand a fost adusa in discutie a starnit controverse.

Chiar in primavara acestui an, sindicalistii din cadrul Hidroelectrica anuntau ca se opun acestei idei.
La acea vreme, actiunea lor era sprijinita la nivel de declaratii de catre deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele comisiei pentru industrie din Camera.

Iar acum, deputatul Iulian Iancu sustine ca PSD e gata de o motiune de cenzura daca executivul nu renunta la crearea noii companii.

Domnul Iancu a declarat la BBC ca unul din efectele garantate ar fi scumpirea curentului electric, si asta in buna parte din cauza firmelor intermediare intre producatorii si distribuitorii de electricitate.

BBC a incercat sa obtina de la reprezentantii Autoritatii de Reglementare in Domeniul Energiei un raspuns la acuzatiile lansate de deputatul PSD Iulian Iancu, incercare ce nu a dat insa rezultate.

Analistii economici sustin ca infiintarea Companiei Energetice Nationale ar fi un lucru bun pentru ca in acest fel statul ar putea avea la dispozitie un instrument de interventie in piata in favoarea micilor consumatori.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.