Ministrul roman de Externe, Mihai Ungureanu, va avea azi, la Washington, o intalnire cu secretarul de stat american, Condoleezza Rice. Oficial, convorbirile se vor axa pe "elementele-cheie ale dialogului bilateral" circumscrise parteneriatului strategic romano-american. Aceasta presupune, in afara unei evaluari de rigoare a stadiului relatiilor bilaterale, o prioritate a Bucurestiului, si abordarea prezentei militare romanesti in Irak pe fondul noilor evolutii dramatice din zona si a crizei jurnalistilor ostatici.

In cursul vizitei sale de trei zile in Statele Unite, Ungureanu va avea convorbiri si cu fostii secretari de stat Madeleine Albright si Colin Powell, precum si cu reprezentanti de varf ai mediului academic si media. Seful diplomatiei romane se va opri si la New York, unde va avea o intrevedere cu secretarul general al ONU, Kofi Annan si cu membrii Consiliului de Securitate. Pe agenda vizitei mai figureaza o suita de intalniri cu membri marcanti ai comunitatii evreiesti din SUA, Ungureanu fiind invitat de onoare la dineul anual al influentului american Jewish Committee.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.