Publicistul Sever Voinescu si consilierul de stat al Presedintiei, Catalin Avramescu, fost publicist de asemenea, au anuntat astazi ca vor candida pentru un mandat de parlamentar din partea PD-L, in Prahova, informeaza NewsIn.

De altfel, publicistul Sever Voinescu publica inca de ieri un articol de ramas bun in Cotidianul, in care isi argumenteaza decizia de a participa la alegerile din toamna, din postura de politician si nu din aceea de comentator politic.

"Se intampla uneori ca destinul sa iti aseze in fata optiunea de a face ceea ce spui ca ar trebui altii sa faca. Daca esti un om de onoare si poti intelege mersul lumii dupa Ecleziast, nu te poti deroba", sustine Sever Voinescu in Cotidianul.

"Asadar am considerat ca nu exista cale mai adecvata spre politica decat aceea de a candida. Sigur ca, in alegeri, poti pierde sau poti castiga. Daca pierzi, trebuie sa te reorientezi. Daca castigi, ai datoria morala de a persista. Principalul motiv pentru care am luat decizia de a ma implica in lupta politica este ingrijorarea tot mai acuta pe care o simt cand vad ce se intampla. In lectura mea, Romania se afla intr-un impas politic major, nu doar pentru ca avem o Constitutie asa cum avem, nu pentru ca avem un presedinte asa cum avem, un guvern precum acesta ori o opozitie de aceasta factura. Ci pentru ca politicienii nostri se zbat intr-o bezna morala si intelectuala de magnitudinea unei catastrofe nationale. Intru in arena pentru ca vreau sa aduc claritate in mijlocul nebuloasei", precizeaza Voinescu.

Catalin Avramescu publicist si filosof roman, numit in data de 17 ianuarie 2008, consilier de stat in cadrul cancelariei presedinelui Traian Basescu a optat de asemenea pentru o cariera politica.

Avramescu este membru al Grupului pentru Dialog Social din 2005 si are de asemenea experienta de publicist. Avramescu a fost membru al redactiei Sfera Politicii, iar in perioada 2006-2007 a fost editorialist la Cotidianul si in 2007 la Bursa.

Vestea lansarii candidaturii celor doi, a starnit deja primele reactii in randul opiniei publice.

Cristian Patrasconiu observa ca implicarea lui Avramescu in politica, ar echivala cu "o manusa aruncata lui Adrian Nastase".

"Catalin Avramescu va candida in toamna, la parlamentare, in Mizil. Este, alaturi de Sever Voinescu (si el, candidat la un colegiu din Ploiesti), unul dintre cele mai interesante nume noi de candidati anuntate pina acum", sustine Patrascoianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.