Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Nastase, a refuzat oferta facuta de organizatia din Dambovita de a candida la un colegiu din judet.

“Domnul Adrian Nastase nu va candida la Dambovita, urmand sa stabileasca in perioada urmatoare, functie de situatia de la nivelul central al partidului, unde va candida. A spus ca ar trebui data mai multa vigoare si credibilitate candidaturilor folosind oameni din teritoriu”, a precizat presedintele PSD Dambovita, deputatul Ion Stan.

Acesta anuntase saptamana trecuta ca i-a propus lui Adrian Nastase sa vina sa candideze la un colegiu din Dambovita. Stan a mai spus ca, in conformitate cu statutul partidului, 10% dintre candidaturi sunt desemnate de la centru. In cazul judetului Dambovita aceasta inseamna o candidatura si va fi pe colegiul senatorial Targoviste-Moreni, insa nu a fost nominalizata pana acum si persoana care va candida aici. Conform liderului PSD Dambovita, saptamana viitoare va fi desemnata persoana de la centru care va candida in judet si tot atunci vor fi anuntati toti candidatii din judet.

“Suntem in etapa in care membrii PSD isi exprima optiunea de candidaturi pentru colegii. Avem doua criterii pe care le vom aplica in selectarea candidatilor nostri: respectarea conditiilor prevazute in statut (vechime in partid, activitati politice desfasurate), iar al doilea criteriu va fi votul exprimat de presedintii de organizatii teritoriale, primari si viceprimari pentru cei care vor sa candideze pe un colegiu”, a adaugat Stan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.