Pentru aceasta misiune a fost ales fiul sau, Alexandru, care la numai 15 ani a fost deja sortit de parintii sai pentru a urma cariera politica a tatalui.

Mihaela Geoana a declarat, pentru Cotidianul, ca Alexandru va implini 16 ani in 2009 si se va inscrie in PSD, pentru ca „are politica in sange“.

„E foarte talentat si stie, se pricepe. Cred ca atunci cand cresti cu asta in casa o ai in sange, adica in campanie ii da sfaturi lui taica-su, se implica, dezbate, imparte flyere prin parc cu prietenii. E foarte activ. Si-n general noi ii implicam si pe ei in tot ceea ce facem si atunci s-ar putea la un moment dat sa urmeze cariera tatalui. Cred ca nu e intamplator ca-i vedem si pe Bush, si pe Clinton, ca in familie se transmite asta, pentru ca ai experienta in plus. Sunt mai mult expusi copiii politicienilor spre asta. Da, el e foarte pasionat de politica, intelege, citeste, urmareste despre asta. Are ceva, e prima data cand il vad asa. Eu am senzatia cateodata ca ei sunt superficiali si ca stau prea mult in fata computerului, dar am fost surprinsa sa vad ca e foarte ancorat la realitate, se uita la stiri, stie ce se intampla“, a povestit Mihaela Geoana.