Asociatia Procurorilor ii cere presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, sa prezinte scuze public procurorilor, ca urmare a declaratiilor jignitoare facute de aceasta intr-un interviu la Radio France International, potrivit carora NUP-ul dat de DNA in dosarul privatizarilor strategice este "de natura a decredibiliza actul de justitie", iar "profesionalismul procurorilor parea mai ridicat acum zece ani".
Asociatia considera ca Lidia Barbulescu a incalcat grav legea CSM, care atribuie Consiliului rolul de garant al independentei magistratilor, "avand totodata obligatia de aparare a reputatiei acestora". In loc de scuze, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Barbulescu, a declarat ca nu a facut aprecieri cu privire la deciziile instantelor sau Parchetelor, dar cand se da o solutie intr-un caz pentru ca "fapta nu exista", dupa ce s-a permis o mediatizare excesiva, acest lucru este ingrijorator.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.