A mai ramas un an pana la alegerile prezidentiale, iar partidele politice au dat deja in clocot, in cautarea candidatului ideal care sa-l "bata" pe presedintele in functie Traian Basescu. Calin Popescu Tariceanu, Adrian Nastase, Corneliu Vadim Tudor si chiar Ion Tiriac au fost doar cateva dintre numele cele mai vehiculate cand vine vorba de "prezidentiabilul" care ii va lua scaunul de la Cotroceni lui Traian Basescu.

Patriarhul, candidatul "Coalitiei celor 322". Potrivit unor surse politice, strategii partidelor politice, cu sprijinul serviciilor secrete, pun la cale o lovitura de teatru: Patriarhul Daniel va fi viitorul presedinte al Romaniei. Daca in mai toate partidele anti-Basescu s-a aflat despre aceasta incercare, nimeni nu sufla o vorba. Si asta pentru ca nimic nu e batut in cuie. Perioada "tatonarilor" a inceput, potrivit acelorasi surse, in timpul suspendarii presedintelui Traian Basescu, cand "coalitia celor 322" se intreba cine il poate inlocui pe seful statului. Scenariul este agreat, in prezent, de lideri ai PSD, PNL, PRM si PC, iar adepti ai ideii continua sa apara. La baza acestei idei transpartinice au stat mai multe studii sociologice, rezultatul fiind acelasi: romanii au in continuare cea mai mare incredere in Biserica, la polul opus fiind partidele politice. Ca atare, liderii politici s-au orientat rapid. "Am ajuns la concluzia ca Patriarhul Daniel este singurul capabil sa ne scape de Basescu. Testam terenul si speram sa cream o megacoalitie anti-Basescu, cu Patriarhul port drapel", a declarat un important lider social-democrat.

Serviciile secrete, cheia intregii conjuratii. Problema principala, in acest moment, este insa chiar cel vizat. Patriarhul nu a dat inca un raspuns acestei propuneri. De aici incolo, vor incepe sa actioneze serviciile secrete, sustin aceleasi surse. Si nu numai. Tinand cont de apropierea dintre Patriarh si liberali, premierul Tariceanu, si nu numai, va pune umarul la indeplinirea acestui plan si, in final, la indepartarea lui Traian Basescu de la Cotroceni. In ceea ce priveste structurile serviciilor secrete, doar o parte a sistemului va contribui la finalizarea acestui proiect. Sursele Reporter Special au precizat ca atat SRI, cat si SIE sunt impartite in doua: o parte care il sustine pe Traian Basescu si cealalta, care doreste inlaturarea acestuia din fruntea statului. Un rol major il va avea chiar fostul sef al SRI, Radu Timofte, care doreste sa se razbune pe Basescu pentru ca l-a fortat sa demisioneze.

CNSAS: Dosarul de securitate al Patriarhului, ars in 23 decembrie ‘89


Despre autor:

Reporter Special

Sursa: Reporter Special


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.