Trei masini din coloana oficiala care il insotea pe ministrul roman de externe Lazar Comanescu de la aeroportul din Kiev spre oras s-au ciocnit in lant, in aceasta dimineata, dar accidentul nu s-a soldat cu victime, informeaza NewsIn.

In carambol au fost implicate masini in care se aflau ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Markian Kulik, purtatorul de cuvant al MAE roman, Cosmin Boiangiu, Vasile Soare, director pentru Europa largita din MAE roman, precum si doi jurnalisti din delegatia romana - fotoreporterul agentiei ROMPRES si cameramanul TVR.

Accidentul nu a provocat victime, dar cele trei vehicule sunt avariate, iar automobilului prins la mijloc, o masina marca Mercedes, i s-a declansat airbagul.

Accidentul s-a produs ca urmare a unei frane puse brusc in conditii de trafic aglomerat pe autostrada care face legatura intre aeroport si capitala ucraineana, chiar inainte de podul de peste Nipru.

Lazar Comanescu si-a inceput astazi vizita la Kiev participand la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Victimelor Marii Foamete din Ucraina din anii 1932-1933.

Seful diplomatiei romane este insotit la Kiev si de ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, care urmeaza sa semneze un protocol de colaborare intre Romania si Ucraina in domeniul educatiei si cercetarii.

La randul sau, ministrul de externe Lazar Comanescu va semna cu omologul ucrainean, Volodimir Ogrizko, Planul de consultari intre MAE ucrainean si MAE roman pentru perioada 2008-2009.

Programul prevede apoi reuniunea Comitetului pentru securitate si cooperare europeana, euroatlantica si regionala din cadrul Comisiei Mixte Prezidentiale romano - ucrainene, iar in cursul dupa-amiezii ministrul afacerilor externe al Romaniei are intrevederi cu presedintele Radei Supreme de la Kiev, Arseni Iateniuk, si apoi cu vicepremierul Grigori Nemiria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.