Membrii Consiliului propun modificarea Codului de Procedura Civila, cu scopul de a proteja viata privata a persoanelor citate intr-un proces.

Protejarea vietii intime prin afisarea datelor personale pe usa apartamentului. Asta propune Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu titlu de modificari ce ar urma sa fie aduse actualului Cod de Procedura Civila.

In actualul proiect, trimis ieri catre Avocatul Poporului, cu caracter consultativ, membrii CSM pomenesc despre „garantia respectarii vietii intime, familiale sau private, in concordanta cu legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date“.

Asa o formulare pompoasa are ca echivalent in realitate vechea metoda a plicului inchis, transmis prin posta cu scrisoare recomandata. Iar in cazul in care cel cautat nu este acasa, se trece la planul B: lipirea citatiei direct pe usa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.