Cine a investit doar in actiuni a pierdut. Investitorii sofisticati, care au jucat si pe piata futures, au castigat. Caderea din acest an a bursei a afectat dramatic economiile politicienilor.

De regula, acestia au investit majoritatea banilor in blue-chipsuri (adica SIF-uri, banci, sectorul petrolier). Ionut Popescu sustine ca pierderile din acest an reprezinta 40% din valoarea investitiilor pe bursa, care trec de un milion de euro.

„Pierderea teoretica datorita caderii bursei se cifreaza la 40%. Spun teoretica deoarece nu am vandut actiuni, dar e adevarat ca ele au scazut in valoare“, anunta Popescu. El a inceput sa investeasca la bursa din 2000. Chiar daca a pierdut 40% din valoare anul acesta, per ansamblu Ionut Popescu spune ca investitia facuta la BVB este inca pe plus.

„Fata de investitia initiala din 2000 sunt pe plus. Dar am pierdut deja profitul pe doi ani si sper ca scaderile sa se opreasca in aceasta zona“, mai declara Popescu.

Deputatul PSD Gheorghe Chiper spune ca anul acesta a pierdut bani la bursa ca toata lumea. „Eu am un broker care se ocupa de investitia mea la bursa. El vinde, el cumpara. Eu platesc comisioanele aferente. Anul acesta am inteles ca am pierdut ceva bani, dar nu stiu cati, pentru ca nu am o statistica la zi. Dar pierderile sunt destul de mari“, spune deputatul PSD. In 2007, deputatul PSD Gheorghe Chiper a castigat circa 537.000 de lei (aproximativ 146.000 de euro), pe care i-a reinvestit in unitati de fond. La finalul anului 2007, potrivit declaratiei de avere, senatorul PSD Gheorghe Chiper detinea actiuni listate pe piata de capital in valoare de 700.000 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.