"Noi consideram ca este o lipsa grava ca Guvernul foloseste resursele statului pentru un anumit tip de proiecte, fara sa dea niciun raspuns la problemele care cu adevarat preocupa romanii. (....) Noi am fi asteptat din partea guvernului Tariceanu ca azi la rectificarea bugetului, acolo unde e vorba de un miliard si ceva de euro, sa fi avut raspunsul la problemele cu adevarat presante pentru societate ", a declarat presedintele PSD.

Geoana a mai solicitat Executivului un raspuns cu privire la propunerile PSD facute in cadrul Pactului pentru energie si hrana, aratand ca PSD este dispus la o intalnire in care sa se abordeze teme precum: cresterea pensiilor si dublarea celor pentru agricultori, majorarea salariului minim, pregatirea de iarna, introducerea tarifului social la energie, problema agriculturii, TVA diferentiat pentru produse alimentate si acordarea de subventii pentru agricultura.

Ca fapt divers, cand a vorbit despre problemele agriculturii, Mircea Geoana a spus ca, datorita lui Dumnezeu si a PSD, care a propus subventii agricole, anul acesta va fi o recolta buna. "Anul acesta (datorita, n.r) si Dumnezeu, dar si PSD-ul, care a avut ideea cu subventia de cinci milioane, vom avea probabil o recolta buna", a declarat Geoana.