Elena Basescu alaturi de mai multi membri ai Organizatiei de Tineret a PD-L "au amprentat" astazi, la Bruxelles, casutele de corespondenta ale europarlamentarilor italieni in semn de protest fata de masurile autoritatilor de la Roma in privinta romilor.

"Protestul nostru ar trebui sa atraga atentia europarlamentarilor italieni asupra masurilor aberante ale Guvernului din Italia. Aceasta situatie nu are cum sa ramana asa. In marea familie europeana din care si Romania face parte, discriminarea rasiala nu-si mai are locul", a declarat Elena Basescu, secretar general al OT PD-L.

Presedintele tinerilor democrat-liberali, europarlamentarul Monica Iacob Ridzi, a apreciat ca eurodeputatii italieni nu au de ce sa se supere cand isi vor gasi casutele de corespondenta amprentate si vor intelege ca masurile luate de Guvernul de la Roma incalca legislatia europeana si drepturile fundamentale ale omului.
Demersul tinerilor PD-L vine dupa mai multe actiuni demarate de posturi de televiziune din Romania. In cadrul campaniilor de presa, personalitati si oameni simpli au fost chemati sa isi lase amprenta pe un protest ce va fi trimis autoritatilor de la Roma.

Saptamana trecuta, Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care cerea Guvernului de la Roma sa opreasca actiunea de amprentare a romilor. Desi grupul popularilor europeni a fost impotriva rezolutiei, eurodeputatii PD-L au decis sa sustina documentul, dupa ce fusesera acuzati de liberali ca pun interesele de partid mai presus de interesul public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.