George Iorgovan va trebui sa decida daca va restitui fostilor proprietari curtea vilei in care locuieste acum familia sa
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat sefia Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 unui consilier personal cu interese imobiliare. Practic, George Iorgovan, prospatul sef al Comisiei, va trebui sa decida, alaturi de subalternii sai, daca isi va lasa familia fara curtea vilei din strada Aviatorilor 98 sau daca ii va trimite pe fostii proprietari dupa actiuni la Fondul Proprietatea. Pentru curtea vilei din strada Aviatorilor 98, fostii proprietari au notificat Primaria Capitalei inca din februarie 2001, cerand restituirea in natura a terenului liber de constructii.

Desi Legea conflictelor de interese interzice, George Iorgovan a fost numit sef exact in locul in care isi poate rezolva cel mai bine interesele imobiliare. Chiar daca s-ar abtine de la solutionarea notificarii fostilor proprietari, este greu de crezut ca subalternii il vor lasa fara curte pe seful numit de seful sefilor. Mai mult, patrimoniul municipalitatii ar fi prejudiciat si in cazul in care familia Iorgovan ar ramane cu curtea iar fostii proprietari vor primi la schimb un teren de aceasi valoare ca si cel din zona rezidentaiala Aviatorilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.