Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a acuzat faptul ca autoritatile locale sunt supuse, in ultima perioada, unor cercetari continue si asidue "in intentia ca doar-doar vreun organ de ancheta sa descopere vreo neregularitate la Primaria Municipiului Constanta, in ultimii cinci ani, sau la Consiliul judetean, in ultimele sase luni". Primarul considera ca este normal sa se efectueze controale, dar spune ca cercetarile din ultima vreme au substrat politic. El a prezentat reprezentantilor mass-media un dosar voluminos, cu toate solicitarile venite in ultima perioada din partea politiei si a procuraturii, dar si din partea unor institutii deconcentrate ale statului.

"Absolut orice lucru facut de primarul Radu Mazare in ultimii cinci ani este anchetat fie de catre politie, fie de catre parchet, fie de catre Parchetul National Anticoruptie. Toate acuzatiile aduse in campania electorala de catre contracandidatul 4% Dutu au fost preluate de Directia de Crima Organizata, Spalarea Banilor si Antidrog a Politiei din Bucuresti si inaintate spre cercetare la P.N.A.".

Radu Mazare a mai prezentat o serie de acuzatii legate de ciubucuri, luate de la firme care au efectuat lucrari in Constanta, chiar in perioada de dinaintea primului sau mandat. Primarul a spus ca activitatea autoritatilor locale este grav perturbata de aceste anchete, functionarii fiind ocupati mai mult cu raspunsurile solicitate de organele de ancheta.

Radu Mazare a mai precizat ca, in urma cu doua zile, s-a prezentat la P.N.A. in cadrul unor cercetari preliminare in care procurorii au refuzat sa arate plangerea. "Printre altele, in aceasta sesizare sunt trecute, pe langa vestitele ciubucuri, si alte acuzatii de tipul: primarul Radu Mazare a achizitionat teren impreuna cu fratii lui in localitatea Mihail Kogalniceanu, intrucat avea informatii secretizate ca vor veni americanii. Deci nimeni nu stia ca vin americanii si m-am folosit de aceasta informatie secretizata ca sa cumpar terenuri acolo. N-am terenuri acolo!", a mai precizat el.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.